analyticstracking

Tarieven

Het bestuur van Stichting De Blokkentoren stelt jaarlijks in overleg met de oudercommissie de tarieven vast voor het nieuwe kalenderjaar. Ouders ontvangen hierover in de maand november meer informatie.

Inschrijfgeld

De initiele inschrijfkosten bedragen eenmalig 15 euro en wordt pas afgeschreven nadat er sprake is van daadwerkelijke plaatsing.
Het inschrijfgeld wordt via automatische incasso van uw rekening afgeschreven gelijktijdig met de eerste maandbetaling.

Kosten opvang

In de de tabel hieronder zijn de brutoprijzen en de kenmerken van onze opvang weergegeven. Het bedrag dat u netto zal betalen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de meeste gevallen kunt u namelijk een tegemoetkoming ontvangen van de overheid voor de kosten van de opvang van uw kind. Dit kan door een kinderopvangtoeslag (KOT) of een gemeentelijke subsidie aan te vragen. Het effect op wat u uiteindelijk netto gaat betalen voor onze peuteropvang, is bij beide regelingen afhankelijk van de hoogte van uw verzamelinkomen. U kunt dus van de weergegeven bruto bedragen nog de eventuele toeslag aftrekken.

Tarief tot 1-1-2020

 Gemiddeld aantal weken opvang per jaar  Soort Opvang  Aantal uren per dagdeel  Bruto uurtarief  Bruto kosten per opvang maand (excl. juli en augustus)
40 Weken  Dagdeel Peuteropvang (op schooldagen van 08:30 tot 12:00 uur)  3,5  € 5,35  € 76,36

Om te zien of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, kunt u alvast een proefberekening maken. Komt u in aanmerking? Dan kunt u de kinderopvangtoeslag eenvoudig aanvragen via de Belastingdienst. Voor extra uitleg en informatie over het aanvragen kijkt u op de website van de Belastingdienst. Overige informatie over eventuele voorwaarden vindt u hier.

Als u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, dan kunt u mogelijk een subsidie aanvragen welke is bedoeld voor alle “één en geen verdieners”. Net als de kinderopvangtoeslag is de hoogte van de gemeentelijke subsidie afhankelijk van uw inkomen. Als eis voor uw persoonlijke subsidie geldt echter wel dat minimaal 2 dagdelen per week opvang moet worden afgenomen.

Nieuwsgierig naar een indicatie van uw eigen netto ouderbijdrage per uur? Via het overzicht indicatie netto ouderbijdrage kunt u kijken welk netto tarief uw inkomen met zich meebrengt.
In het geval dat u in uw huidige situatie geen recht heeft op kinderopvangtoeslag en u denkt in aanmerking te kunnen komen voor subsidie vanuit de Gemeente Groningen, dan kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de penningmeester via het contactformulier voor extra informatie.